Privacyverklaring

3 november 2023

Privacyverklaring foto’s en video-opnames

Als Stichting Sinterklaasintocht Schalkhaar maken wij foto’s en video-opnames rondom en tijdens de intocht. Wij vinden uw privacy daarbij belangrijk. Het kan namelijk zijn dat er foto’s of video-opnames gemaakt worden waar u op staat. In deze verklaring leest u meer over het gebruik van foto’s en video-opnames.

Wij maken foto’s en video-opnames van de op- en afbouw van het evenement en ook tijdens de intocht worden er foto’s en video’s gemaakt.

Gebruiken foto’s en videomateriaal

Wij gebruiken de foto’s en de video-opnames alleen voor onze eigen communicatie, zoals flyers, posters, de website, facebookpagina en Instagram. Wij geven deze foto’s en video-opnames niet aan andere organisaties of bedrijven. Wij gebruiken de foto’s en video-opnames voor de duur van maximaal 4 jaar. Daarna worden ze vernietigd of gearchiveerd als het archiefwaarde heeft.

Toestemming vragen

Wij zijn niet in staat om van iedereen persoonlijk toestemming te vragen tijdens de intocht. U staat bijvoorbeeld met heel veel mensen op een foto of een video-opname. Ook kunt u als toevallige voorbijganger op een foto of video-opname staan.

Wilt u niet op de foto of op een video-opname staan, dan kunt u dit aangeven aan de fotograaf (Piet). Dan houden wij hier rekening mee. Wij gaan zorgvuldig om met uw persoonsgegevens. Wij letten goed op, bij welke onderwerpen wij dit soort foto’s en video-opnames gebruiken.

Bezwaar tegen een foto of beeldopname

Heeft u bezwaar tegen een foto die wij van u gemaakt hebben? Wilt u dat wij een foto waar u op staat verwijderen? Neemt u dan contact met ons op. Dit kan per post (zie hiervoor de contactgegevens op de website) of e-mail:

secretariaat@sintinschalkhaar.nl